Serus Renault Sniper Koyo Loctite Skf Aim Unior Dacia Lucky Xeramic

CRG Romania - Test pe Prejmer Circuit

 Test Prejmer

La invitatia conducerii circuitului de la Prejmer , teamul CRG Romania a efectuat sambata 23 Sept un test pe aceasta superba pista . La test au participat trei dintre componentii echipei , respectiv , Matei Mihaescu si George Guli cu echipament KZ2 si juniorul Bernie Berari (12ani) cu KF3 .

Trebuie mentionate conditiile meteo excelente cu soare , cca 18grC , temperatura pistei de cca 16grC . Pneurile care s-au utilizat au fost Dunlop DEM cu uzura de cca 40-60% , benzina OMV100 si ulei Xeramic amestec 4%

 Matei Mihaescu , pentru prima oara pe acest circuit , cu echipamentul CRG-Maxter in configuratia cu care constructorul italian a castigat Europenele si mai apoi Cupa Mondiala a efectuat 5 sesiuni a 8-10 tururi cu lap time incepand de la 59:60 si coborand pana la un best de 55:41 . Probabil ca in conditii de cursa cu pista gumata si pneuri noi se poate stabili un best in jurul lui 53:00

 Impresii Matei : " Circuitul este fantastic atat din punct de vedere al desenului cat si a calitatii excelente a asfaltului . Succesiunea de viraje care urmeaza liniei drepte a startului , respectiv dreapta , stanga si iar dreapta urmata de o parabolica de viteza foarte mare , este de o mare spectaculozitate care necesita pe langa o conditie fizica excelenta a pilotului si o setare corspunzatoare a sasiului si un motor care sa-ti raspunda intentiilor de abordare in mare forta a virajelor . Se pot da jos multe zecimi bune gasind trasa ideala si abordand in forta aceste viraje de mare viteza . In concluzie pot spune despre acest circuit ca are cel mai tehnic desen din toate pistele din Romania si nu numai , dar si cel mai aderent asfalt , deci cu foarte mult grip in limbaj racing . In concluzie , va pune mari probleme tehnicienilor care vor seta sasiele si pregati motoarele , intrucat o setare necorespunzatoare a sasiului  poate distruge practic gumele cu consecinte nefaste bineinteles asupra performantei , iar cu un motor mai putin performant nu ai nici o sansa pe acest circuit . Racomand pista tuturor celor care vor sa se antrezeze in conditii similare de aderenta , cu celebrele circuite din Italia , Spania sau Franta  ".

 George Guli , cu echipament CRG-TM K9C , inca nerefacut fizic de la ultima etapa FRAS cu dureri mari in zona coastelor  , a reusit numai cateva tururi cu timpi in zona 58:48 , ulterior renuntand din cauza acutizarii durerilor .

Cateva impresii George Guli : "Circuitul de la Prejmer este in opinia mea cel mai complex si totodata solicitant traseu din Romania la ora actuala, atat din punct de vedere fizic, pentru pilot,  cat si al dificultatii setarii materialului de concurs. Este un circuit de viteza, in care gasirea trasei optime este o provocare, iar pilotii care nu sunt apti fizic 100% vor intampina reale dificultati in abordarea corecta a traseului. Desi nu am alergat pe foarte multe circuite pana in momentul de fata, pot spune cu certitudine ca, dintre pistele existente in tara la ora actuala, este de departe pista cu asfaltul de cea mai buna calitate si cu o aderenta excelenta. Acesta este si motivul pentru care nu am putut parcurge traseul intr-un timp mai bun, virajul tip turnanta ce urmeaza sicanei de dupa linia de start-sosire si-a pus amprenta serios asupra starii mele fizice, durerea in zona coastelor fiind una foarte greu de suportat datorita vitezei foarte mari de parcurgere a virajului. Sper ca perioada din intersezon sa fie totusi de bun augur pentru refacerea mea completa iar la anul sa pot reveni pe pista in conditii de pregatire fizica optime."

 Bernie Berari , cu echipament KF3 , CRG-Maxter , ne-a lasat tuturor celor prezenti la test o excelenta impresie , dupa parcurgerea a cca 50 de tururi a reusit constant mai multi lap time in zona 59:00 , cu bestul de 58:91 . Daca va continua in acelasi mod , acumuland si o suficienta experienta de cursa , va fi cu siguranta printre pretendentii la titlul de campion din 2013

Impresiile lui Berni : " La circuitul de la Prejmer am avut o zi de antrenament foarte frumoasa.Nu cunosc decat alte 3 circuite din tara(Arad,Bacau si Bucuresti) dar va pot spune ca acest circuit merita incercat si explorat.Asfaltul are o calitate deosebita iar forma circuitului se potriveste unui kart KF3.Desi are aceeasi lungime cu circuitul de la Bucuresti,timpii care se pot atinge sunt mai mici,este o pista de viteza dar un traseu solicitant fizic.Pe masura ce se consumau cauciucurile,trasele le-am imbunatatit pas cu pas,si timpii pe tura la fel.Mai am mult de lucrat pana voi putea emite pareri si chiar sa fac adevarate teste,acum ma bazez pe experienta domnului Mihaescu si a colegilor din echipa CRG".

berni 51

BERNI BERARI  - 12 ani - cel mai nou component al CRG Romania Racing Team la clasa KF3