Serus Renault Sniper Koyo Loctite Skf Aim Unior Dacia Lucky Xeramic

Campionatul Mondial de Kartnig practic desfiintat

Urmare a deciziei CIK-FIA de a anula cele 3 etape europene ale Capionatului Mondial de karting KF1 , competitia Formula 1 a  kartingului , FRAS a emis urmatorul comunicat :

Cu numai cateva zile inaintea anuntului oficial privind lista inscrierilor pentru prima etapa, avand numai 16 inscrisi in campionat, CIK- FIA a anulat evenimentele programate la Varennes (Franta), PF International (Marea Britanie) si Sarno (Italia), dupa ce 3 constructori importanti si o serie de echipe depinzand direct de motoarele acestora,   au anuntat ca se retrag deoarece nu sunt interesati sa se implice intr-o competitie care nu are cel putin 25 de piloti participanti.
Drept urmare, continuarea Campionatului va fi pusa in discutia Consiliului Mondial al FIA, pentru celelalte doua evenimente- din Japonia si Macau, in speranta ca popularea listelor de inscriere va fi facuta cu pilotii locali asiatici, chiar daca acestia nu vor puncta in campionat.
Atat presedintele CIK-FIA Shaikh Abdulla, cat si vicepresedintele Kees van de Grint, au recunoscut ca se confrunta cu o situatie critica, ce va prejudicia grav imaginea kartingului international. Inaltii oficiali au mai spus ca in urma acestei crize declansate de retragerea celor trei constructori, se vor stabili responsabilitatile si masurile compensatorii pentru investitiile considerabile deja facute in vederea derularii la standardele impuse a etapelor europene, astazi anulate.

"Este evident regretabil. Va trebui sa tragem concluziile corecte din aceasta situatie si probabil vor urma decizii radicale ca sa asiguram durabilitatea celui mai vechi Campionat Mondial al FIA dupa cel al Formulei 1" a mai spus vicepresedintele Kees van der Grint in comunicatul oficial de presa, insotit sugestiv de imaginea unui kart de competitie, in penumbra.

 

CRG Romania isi exprima punctul de vedere asupra acestei situatii , mentionand ca actuala conducere a CIK-FIA , in opinia noastra , este incapabila sa gestioneze atat problemele kartingului international cat si prin influenta pe care o are ,  cele ale unor autoritati sportive nationale . Este si cazul Romaniei , unde FRK de curand delegata cu putere sportiva de ASN-ul local (asociatia civila ACR) , nu reuseste sa organizeze un campionat national competitiv.

FRK prin deciziile cu caracter dictatorial ale presedintelui Lucian Stefan santajeaza pilotii care vor sa participe la competitii internationale prin refuzul eliberararii licentelor internationale pentru cei care participa la campionatul CNKD organizat de FRAS , campionat care prin confuzia creata de ANST este la fel de legal ca si cel al FRK .